Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Βρέθηκαν απολιθώματα ηλικίας 585 εκατ.χρόνων


Μετατίθεται κατά 30 εκατ. χρόνια στο παρελθόν η εμφάνιση ζωικών οργανισμών.
Καναδοί επιστήμονες ανακάλυψαν ίχνη πρωτόγονων ζώων που έζησαν πριν από 585 εκατομμύρια χρόνια, γεγονός που μεταθέτει κατά 30 εκατ. χρόνια πίσω στο παρελθόν την ημερομηνία εμφάνισης των ζωικών οργανισμών.


Πριν την ανακάλυψη, η αρχαιότερη γνωστή μορφή ζωής είχε βρεθεί στη Ρωσία και ήταν ηλικίας 555 εκατ. ετών.

Οι ερευνητές του Τμήματος Γεωεπιστημών του πανεπιστημίου της Αλμπέρτα, με επικεφαλής τους γεωλόγους Ερνέστο Πεκουά και Ναταλί Ομπέ, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό «Science», ανακάλυψαν στην Ουρουγουάη, σε ιζήματα από φερτές ύλες, απολιθωμένα αποτυπώματα από ζώα μήκους ενός εκατοστού, που έμοιαζαν με γυμνοσάλιαγκες.

Το πρωτόγονο ζώο διακρίνεται από άλλες απλές έμβιες μορφές εκείνης της εποχής, καθώς είχε ήδη αναπτύξει μία ξεχωριστή συμμετρία στο σώμα του, με το πάνω μέρος του να διακρίνεται από το κάτω, ενώ άφηνε και διακριτά ίχνη, καθώς κινούνταν στο βυθό των ρηχών θαλασσών.

Το ζώο, που εκτιμάται ότι τρεφόταν με οργανικές ύλες από τον ωκεανό, είχε μαλακό σώμα, γι' αυτό δεν έχουν διασωθεί απολιθώματα του ίδιου, παρά μόνο των ιχνών που άφηνε με την κίνησή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Share This

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Press to The Image and Visit "Ask-Me-Anything ?'

Ask Me Anything ?


Δείτε τώρα σε Real Time τις τελευταίες αναρτήσεις των φίλων μας στην Ιστοσελίδα μας στο Face Book.Σύρετε την μπάρα για να δείτε περισσότερες αναρτήσεις και πατείστε με αριστερό κλίκ την ανάρτηση που επιλέξατε για να μεταφερθείτε αμέσως..!!