Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Κυκλάδες - Ανάφη

Παραλία Κλεισίδι
Πληροφορίες για την Ανάφη....

 Η Ανάφη είναι η καλλονή των Κυκλάδων χάρη στην φυσική της ομορφιά. Το νησί με τις χρυσές αμμουδιές και τα καταπράσινα νερά χαρίζει στους επισκέπτες του ήρεμες διακοπές μέσα στη φύση. Για όσους έχουν ανάγκη την επαφή με τη φύση και την ηρεμία, η Ανάφη είναι ο κατάλληλος προορισμός.

Η Χώρα είναι η πρωτεύουσα του νησιού. Τα λευκά σπίτια, τα πλακόστρωτα σοκάκια και τα ερείπια του Βενετσιάνικου Κάστρου είναι πολλά από τα  χαρακτηριστικά της. Χτισμένη πάνω στο λόφο χαρίζει μια εκπληκτική θέα σε όσους την επισκέπτονται.

Το νησί αν και δεν έχει αξιοποιηθεί πολύ τουριστικά, έχει τη δυνατότητα να προσφέρει όλες τις σύγχρονες ανέσεις. Για όσους διαθέτουν μεταφορικό μέσο μπορούν να εξερευνήσουν το νησί ακολουθώντας το σύγχρονο οδικό του δίκτυο. Για όσους αγαπούν την πεζοπορία έχουν την δυνατότητα να περιηγηθούν στο νησί και να απολαύσουν περιπάτους μέσα στη φύση. Για τους λάτρες της αναρρίχησης η Ανάφη είναι ιδανική. 
Πολλοί επισκέπτες προτιμούν την συγκοινωνία η οποία συνδέει τη Χώρα με τις υπόλοιπες περιοχές του νησιού. Μερικές από αυτές είναι ο Άγιος Νικόλαος όπου βρίσκεται και το λιμάνι του νησιού, το Κλεισίδι, το Κατσούνι, η Φλαμουρού, το Μικρό και Μεγάλο Ρούκουνα, ο Μέγα Ποταμός, οι Άγιοι Ανάργυροι και το Μοναστήρι.

Στην Ανάφη θα φτάσετε ακτοπλοϊκώς από τον Πειραιά. Δρομολόγια εκτελούνται όλο το χρόνο και από άλλα νησιά των Κυκλάδων. Η Σύρος, η Πάρος, η Νάξος, η Ίος, η Σικίνος, η Φολέγανδρος, η Θηρασιά και η Σαντορίνη είναι τα νησιά που συνδέουν την Ανάφη με τις υπόλοιπες Κυκλάδες. Στη Χώρα, στο Λιμάνι, στο Κλεισίδι και στον Ρούκουνα θα βρείτε ενοικιαζόμενα δωμάτια για τη διαμονή σας.

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

Σύμφωνα με τη μυθολογία, η Ανάφη οφείλει το όνομά της στο γεγονός  ότι αναδύθηκε από τα νερά του Αιγαίου, μετά από επιθυμία  του Απόλλωνα, ώστε να προσφέρει καταφύγιο στους ταλαιπωρημένους από την καταιγίδα Αργοναύτες .Αυτοί έκτισαν, προς τιμή του, το ναό του Απόλλωνα Αστεάλτα  κοντά  στο  μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής. Κάθε χρόνο τιμούσαν τον θεό με μια γιορτή που ονομαζόταν «Υακίνθεια».

Ιστορικές πηγές αναφέρουν ότι η Ανάφη ήταν η πατρίδα του θεού των ανέμων Αιόλου ο οποίος πρόσφερε στον Οδυσσέα του περίφημους ασκούς του. Η πόλη της Ανάφης ιδρύθηκε από τους Φοίνικες και αργότερα αναπτύχθηκε από τους Δωριείς οι οποίοι εγκαταστάθηκαν στο νησί.
Με τη σειρά του το νησί στα μέσα του 5ου αιώνα εντάχθηκε στην Αθηναϊκή Συμμαχία.

Κατά την διάρκεια του Μεσαίωνα το νησί υπάγονταν στο Δουκάτο της Νάξου και το κυβερνούσαν Βενετοί ηγεμόνες. Δυστυχώς  αυτοί στάθηκε αδύνατο να το προστατέψουν από τις πειρατικές επιθέσεις πράγμα το οποίο ανάγκασε πολλούς κατοίκους του νησιού να μετοικίσουν στην Κρήτη.

Το νησί ήταν φημισμένο σε όλη τη χώρα για τους καλούς οικοδόμους του. Με διαταγή του βασιλιά Όθωνα, του πρώτου βασιλιά της Ελλάδας (1833) πολλοί Αναφιώτες εργάτες μετακινήθηκαν στην Αθήνα για να χτίσουν τα ανάκτορα. Μετά την εγκατάστασή τους κάτω από την Ακρόπολη δημιουργήθηκαν τα «Αναφιώτικα», ένα οικιστικό σύνολο σαν μια μικρογραφία του νησιού, ένα αρχιτεκτονικό στολίδι της Αθήνας γνωστό σε πολλούς μέχρι και σήμερα.

 Άγιοι Ανάργυροι

 Όρος Κάλαμος

 Ηλιοβασίλεμα στην Ανάφη

 Ιστιοφόρο

 Καστέλι

 Λιμάνι Ανάφης

 Ξωκλήσι στην Ανάφη

Παραλία Κατσούνι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Share This

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Press to The Image and Visit "Ask-Me-Anything ?'

Ask Me Anything ?


Δείτε τώρα σε Real Time τις τελευταίες αναρτήσεις των φίλων μας στην Ιστοσελίδα μας στο Face Book.Σύρετε την μπάρα για να δείτε περισσότερες αναρτήσεις και πατείστε με αριστερό κλίκ την ανάρτηση που επιλέξατε για να μεταφερθείτε αμέσως..!!