Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Tο σπίτι των οστών της Αυστρίας

Φιλοξενεί περισσότερα από 1.200 κρανία...
Το «Σπίτι των Οστών» ή «Beinhaus» φιλοξενεί 1.200 περίπου κρανία και βρίσκεται στο Hallstatt της Αυστρίας.






Αρκετά κρανία έχουν ζωγραφιστεί με συμβολικές κορώνες και φέρουν το όνομα του νεκρού. Χρονολογείται από τον 12ο αιώνα και δημιουργήθηκε επειδή το κοιμητήριο δίπλα στη λίμνη ήταν πολύ μικρό και δεν χωρούσε όλους τους νεκρούς της περιοχής. Το νεκροταφείο του Hallstatt βρίσκεται δίπλα στο Beinhaus και χρονολογείται από το 1181.

Η καύση των νεκρών ήταν απαγορευμένη εκείνη τη περίοδο και τα πτώματα θάβονταν για 10-15 χρόνια. Έπειτα, αφαιρούνταν τα κρανία των νεκρών και τοποθετούνταν στο συγκεκριμένο χώρο. Το τελευταίο κρανίο του Beinhaus είχε ενταφιαστεί το 1995. Άνηκε σε μια γυναίκα που είχε πεθάνει το 1983 και η ίδια είχε εκφράσει την επιθυμία να τοποθετεί το κρανίο της εκεί.

Το «Σπίτι των Οστών» βρίσκεται στον περίβολο ενός καθολικού ναού του 15ου αιώνα και διαθέτει γοτθικές τοιχογραφίες και τρίκλιτους βωμούς. Η παράδοση της ζωγραφικής πάνω στα κρανία άρχισε το 1720 και 610 εξ αυτών είναι διακοσμημένα με αυτόν τον τρόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Share This

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Press to The Image and Visit "Ask-Me-Anything ?'

Ask Me Anything ?


Δείτε τώρα σε Real Time τις τελευταίες αναρτήσεις των φίλων μας στην Ιστοσελίδα μας στο Face Book.Σύρετε την μπάρα για να δείτε περισσότερες αναρτήσεις και πατείστε με αριστερό κλίκ την ανάρτηση που επιλέξατε για να μεταφερθείτε αμέσως..!!