Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Σημάδι μακροζωίας τα γκριζαρισμένα μαλλιά


Το χρώμα των μαλλιών σας μπορεί να αποκαλύπτει «στοιχεία» για την υγεία σας, αναφέρουν οι ειδικοί.

Ισπανοί επιστήμονες μελέτησαν αγριογούρουνα και διαπίστωσαν ότι τα γκρίζα μαλλιά μπορεί να είναι σημάδι μακροζωίας.

Τα νέα δεν είναι το ίδιο καλά για όσους έχουν κόκκινα μαλλιά… τουλάχιστον στον κόσμο των αγριογούρουνων!

Τα αγριογούρουνα με κοκκινωπό τρίχωμα έχουν περισσότερα κατεστραμμένα κύτταρα συγκριτικά με εκείνα που έχουν διαφορετικό χρώμα, αναφέρουν οι ερευνητές σε μελέτη τους που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Ιουλίου/Αυγούστου Physiological and Biochemical Zoology.

Αναφέρουν ότι ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι ότι για την παραγωγή «κόκκινης» χρωστικής «καταναλώνονται» αντιοξειδωτικά που θα μπορούσαν διαφορετικά να «κυνηγούν» τις ελεύθερες ρίζες στον οργανισμό, οι οποίες ευθύνονται για τις κυτταρικές βλάβες.

Στους ανθρώπους οι έρευνες δείχνουν ότι τα κόκκινα μαλλιά ή η μελανίνη στο δέρμα συνδέονται με υψηλότερα ποσοστά εμφάνισης καρκίνου.

«Δεδομένου ότι όλα τα ανώτερα σπονδυλωτά, συμπεριλαμβανομένου και του ανθρώπου, μοιράζονται τους ίδιους τύπους μελανίνης στο δέρμα, τα μαλλιά και τα φτερά, τα αποτελέσματα αυτά αυξάνουν τη γνώση μας για τις φυσιολογικές συνέπειες της μελάγχρωσης» είπε ο επικεφαλής της μελέτης Ismael Galván.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Share This

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Press to The Image and Visit "Ask-Me-Anything ?'

Ask Me Anything ?


Δείτε τώρα σε Real Time τις τελευταίες αναρτήσεις των φίλων μας στην Ιστοσελίδα μας στο Face Book.Σύρετε την μπάρα για να δείτε περισσότερες αναρτήσεις και πατείστε με αριστερό κλίκ την ανάρτηση που επιλέξατε για να μεταφερθείτε αμέσως..!!