Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Ρομπότ «φύλακες» σε φυλακή της Νότιας Κορέας

Ρομπότ «φύλακες» σε φυλακή της Νότιας Κορέας
Στο δυναμικό φυλακής της Νότιας Κορέας εντάσσονται τρία ρομπότ σε ρόλο φυλάκων σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC. Τα ρομπότ έχουν ύψος περίπου 1,5 μέτρο ενώ η αρμοδιότητα τους θα είναι να παρακολουθούν τους κρατούμενους, μη τυχόν παρουσιάσουν, μη φυσιολογικές συμπεριφορές με σκοπό την απόδραση. Τα τρία ρομπότ είναι….

εξοπλισμένα με υπερσύγχρονες κάμερες, υψηλής ευκρίνειας, αισθητήρες και κινούνται στο χώρο αυτοβούλως με ροδάκια. Σε περίπτωση περίεργου περιστατικού τα ρομπότ θα λαμβάνουν σήμα για το σημείο του συμβάντος και αμέσως θα κατευθύνονται εκεί. Θα καταγράφουν με τις κάμερες τα όσα συμβαίνουν και τα δεδομένα θα αποστέλλονται σε μία κεντρική μονάδα όπου θα ειδοποιούνται οι φύλακες των φυλακών.

Οι φύλακες θα μπορούν να επικοινωνούν μέσω των ρομπότ και με τους κρατουμένους καθώς μιλώντας με το μικρόφωνο από την κεντρική μονάδα, τα ρομπότ θα αναμεταδίδουν το ηχητικό σήμα μέσω ηχείων που έχουν ενσωματωμένα πάνω τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Share This

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Press to The Image and Visit "Ask-Me-Anything ?'

Ask Me Anything ?


Δείτε τώρα σε Real Time τις τελευταίες αναρτήσεις των φίλων μας στην Ιστοσελίδα μας στο Face Book.Σύρετε την μπάρα για να δείτε περισσότερες αναρτήσεις και πατείστε με αριστερό κλίκ την ανάρτηση που επιλέξατε για να μεταφερθείτε αμέσως..!!